Wolontariat w Fundacji Tworzywa

Wolontariat info

Nie musisz być biegaczem, sportowcem, wariatem, który porywa się na szaloną, nocną przygodę, by samotnie w świetle gwiazd, pokonywać leśne ścieżki😍Możesz być po drugiej stronie. Podzielić się swoją energią, empatią, a przy okazji inspirować się tymi, którzy staną już niedługo na starcie.

Mamy dla Ciebie kawał pięknej przygody, nowe przyjaźnie, emocje, które na długo pozostaną w sercu oraz ogromną satysfakcję.

Dołącz do naszej śledziowej rodziny ❤️

Zapisz się

grupa ludzi

Kochasz sport? Cenisz sobie kontakt z ludźmi? Zachęcamy do zaangażowania się w nasz wolontariat.

Poszukujemy osób, które chcą pomóc w organizacji imprez biegowych na terenie Podlasia.

uśmiechnięta kobieta

Zadania wolontariuszy podczas zawodów może obejmować obsługę:

• biura zawodów

Wolontariusze są odpowiedzialni za weryfikowanie uczestników biegu oraz przygotowanie i wydawanie pakietów sportowych i koszulek. W razie potrzeby udzielają także informacji zawodnikom.

• depozytu

Odbiór rzeczy od zawodników przed rozpoczęciem imprezy i wydawanie ich po zakończeniu zawodów

• trasy biegu

Zadaniem osób obsługujących trasę biegu jest między innymi zapewnienie bezpieczeństwa zawodnikom oraz informowanie pieszych i kierowców o trwającym biegu.

• punktów żywieniowych

Obsługa punktów żywieniowych polega na częstowaniu zawodników wodą i jedzeniem.

Staramy się dostosować zadania do umiejętności danego wolontariusza.

Wszystkie osoby zainteresowane wolontariatem zapraszamy do kontaktu!

Dlaczego warto zostać wolontariuszem?

Wolontariat umożliwia odkrycie własnych możliwości i określenia mocnych oraz słabych stron. Pozwala także zdobyć doświadczenie, które może przydać się w pracy zawodowej. Wolontariusze uczą się między innymi skuteczniejszej komunikacji interpersonalnej i zarządzania zadaniami. Wolontariat sprzyja także nawiązywaniu nowych znajomości.